Anteeksi pitkästä tauosta. Nykyään aikaa vain on aika vähän, enkä ole ehtinyt pelata saatika sitten kirjoittaa. Nyt kuitenkin uuden osan (jonka sainkin valmiiksi jo tällä viikolla, vaikka kommenteissa sanoinkin toista) pariin. :)

Photobucket

Thymestä oli varsin mukavaa, että Jaana oli raskaana. Salaa yksinään hän hieroskeli omaa vatsaansa ja kuvitteli, että odotti itsekin lasta. "Eihän se mahdotonta ole", hän mietiskeli, "onhan Roopekin synnyttänyt."

Photobucket

Rosemaria oli alkanut viettää aikaa pienellä kalalammella, joka pihalla oli. Hänestä se oli hyvin zen-henkinen.

Photobucket

Lammen lähellä Rosemaria tunsi olonsa hyvin rentoutuneeksi ja taitavaksi. Joogakin sujui pihalla paremmin kuin sisällä.

Photobucket

"Äiti, miksen minä saa syödä seitsemää annosta porsaankyljyksiä?" Thyme ihmetteli, kun Rosemaria oli kieltänyt häntä ottamasta lisää ruokaa kolmannen annoksen jälkeen. "Jaanakin saa syödä", Thyme vetosi äitiinsä. "Jos sinäkin olisit raskaana, niin sen kuin söisit", Rosemaria ilmoitti, "mutta muuten sinä vain lihoisit."

Photobucket

"Enkö saisi palasen?" Thyme aneli Jaanalta, kun Rosemaria oli lähtenyt. "Et", vastasi Jaana, "sinun pitäisi jo tietää, että kun äiti sanoo ei, se tarkoittaa ei."

Photobucket

Leokin oli samoilla linjoilla Rosemarian ja Jaanan kanssa. "Jos söisit niin paljon kuin Jaana, menettäisit komean veistoksellisen lihaksikkuutesi", Leo valisti poikaansa. Sillä välin Jaana oli tajunnut synnytyksen alkavan. "Älkää nyt puhuko linjoistanne, vaan tulkaa auttamaan!" Jaana voihki.

Photobucket

Leo oli jo niin tottunut synnytyksiin, että ei viitsinyt vaivautua. Thymeä asia kosketti läheisemmin, sillä kyseessä oli esikoisen syntymä. Miesparka vain ei osannut muuta kuin panikoida tilanteessa.

Photobucket

Poikalapsi syntyi kaikesta panikoinnista huolimatta terveenä. Leo ja Rosemaria sekä joku vieras kokki tulivat ihailemaan vastasyntynyttä, johon Rosemarian nuorekas ulkomuoto oli tehnyt heti vaikutuksen.

Photobucket

Pikkuinen sai nimekseen Rowan, pihlaja, sillä Thyme tahtoi jatkaa kasviteemaa puiden muodossa.

Photobucket

Rowan pääsi heti isän syliin. Rosemariasta oli suloista nähdä, kuinka hellästi Thyme toimi vauvan kanssa.

Photobucket

Kun Rowan oli mennyt nukkumaan, puhkesi hurja ukkosmyrsky. Thyme oli tiirailemassa tähtiä, kun salama iski bambuun ja sytytti sen tuleen. Leokin ryntäsi pihalle ihmettelemään tapahtunutta.

Photobucket

Sillä välin Rosemaria tutustui Rowaniin lähemmin ja vaihtoi pienokaisen vaippoja, koska tuoreet vanhemmat olivat jotenkin innottomia asian suhteen.

Photobucket

"Oi, sinä lapseni äiti, olet yhä kaikkein kaunein", Thyme runoili Jaanalle ja suuteli naisen kättä suurieleisesti. Leo oli mielissään siitä, että vessaromantiikka kukki.

Photobucket

Vessaromantiikka johti lapsenhankkimispuuhiin.

Photobucket

Leosta Rowan oli supersuloinen lapsi, jopa suloisempi kuin hänen omat lapsensa olivat olleet. Leon mielipiteeseen saattoi vaikuttaa se, ettei hänen tarvinnut huolehtia lapsen ruokkimisesta, vaan saattoi aina antaa itkevän vauvan Jaanalle tai Thymelle.

Photobucket

Thyme ja Jaana olivat erittäin kiintyneitä esikoiseensa, ja olivat koko ajan lepertelemässä hänelle. Thymekin melkein myöhästyi töistä, kun hän tahtoi viettää aikaansa Rowanin kanssa.

Photobucket

Rowan kasvoi nopeasti, ja pian olikin hänen aikansa jättää vauva-ajan ihanuus taakseen ja siirtyä taaperon elämään. Rosemaria sai kunnian avustaa Rowania kasvussa.

Photobucket

Rowanista kasvoi siisti mutta mariseva taapero. Luonne oli siis 7-6-9-9-1. En ole varma, olenko maininnut Jaanan luonnetta, joten kerron sen nyt: 5-5-3-8-4, erittäin tasainen siis.

Photobucket

Rowan lähti heti konttailemaan ympäri taloa. Hän tahtoi tutustua asunnon jokaiseen nurkkaan nyt kun hänellä vihdoin oli siihen mahdollisuus.

Photobucket

Samana iltana, kun Rowan kasvoi, kasvoi myös Jaanan maha. Pikku puuntaimi saisi pian toisen samanmoisen kaverikseen.

Photobucket

Rowanin vaatteet ja hiustyyli muutettiin ja pojasta kuoriutui entistä suloisempi tapaus.

Photobucket

Kaikkien mielestä oli erityisen tärkeää, että Rowan oppisi käymään potalla. Kukaan ei tahtonut vaihtaa likavaippoja.

Photobucket

Kaikki myös tahtoivat Rowanin oppivan tarvittavat asiat nopeasti, joten Rosemaria valmisti mahtimaitoa.

Photobucket

Sitten olikin puheopetuksen aika. "Lowan ei tykkää huulikolusta", Rowan totesi isoäidilleen oppitunnin jälkeen. Rosemaria oli toki iloinen, että Rowan oli oppinut puhetaidon, mutta loukkaantui vähän pikkuisen sanoista.

Photobucket

Kävelyharjoitukset sujuivat rattoisissa merkeissä Leon kanssa, vaikka herran selkä vähän kiukuttelikin.

Photobucket

Sillä välin kun Rowanille opetettiin elämäntaitoja, harjoittelivat Jaana ja Thyme suutelua.

Photobucket

Leo tykkäsi leikkiä Rowanin kanssa.

Photobucket

Rodriqueseille oli kertynyt maallista mammonaa niin runsaasti, että he päättivät ruveta leikkimään oikein kunnon rikkaita. Talouteen palkattiin hovimestari.

Photobucket

Rowan ei uudesta työntekijästä piitannut, vaan piirteli kaikenlaisia kuvia. "Tättä on puu ja auto ja aulinko ja nalle ja.." hän selitti piirtäessään.

Photobucket

Jaanan maha alkoi olla jo melkoisen suuri. Leoa alkoi jo ärsyttää se, miten paljon Jaana vei tilaa. "Menisi nyt tiehensä tuo suurimahainen naikkonen", Leo mutisi, "minun täytyy saada eläinkirjani valmiiksi." Leo oli vähän aikaa sitten huomannut kuinka puuttellista oli simien tietous Simlandian eläinkunnasta ja kirjoitti nyt teosta Leon eläinoppia 1: Nisäkkäät, linnut ja kalat. Suunnitteilla oli myös toinen osa, jonka nimeksi tulisi Leon eläinoppia 2: Matelijat, sammakkoeläimet ja ameebat.

Photobucket

Eipä aikaakaan kun Leo oli saanut teoksensa valmiiksi. Ensimmäinen kappale kirjan painetusta versiosta tuotiin tietenkin Rodriqueseille. Jaana alkoi heti sivistämään Rowania. "Karhut - nallet sinun kielelläsi, Rowan - ovat metsiemme suurimpia petoeläimiä", Jaana luki.

Photobucket

Rowanille oli hankittu Kiikkukaakki-keinuhevonen, jonka Jaana Leon kirjan oppien mukaisesti luokitteli ennemminkin laamaksi.

Photobucket

Rowanille ei ollut mitään väliä oliko keinulelu hevonen vai laama. Vain vauhdin hurmalla oli merkitystä.

Photobucket

Thyme oli purkittanut tulikärpäsiä. "Ne ovat niin kauniita", hän sopersi lumoutuneena katsellessaan ötököiden pörräilyä.

Photobucket

Hovimestari oli loistotyöntekijä. Hän teki niin puutarhurin kuin siivoojan hommat, ja kaiken lisäksi valmisti ruokaa ja hoivasi Rowania, jonka mielestä punapääherra oli mahtava tyyppi.

Photobucket

Jaana oli jäänyt koukkuun konsolipeleihin. Hän pelasi MySimsiä päivät pitkät. (Oltiin luokan kanssa Ahvenanmaalla, ja siellä yhdessä hotellissa oli tismalleen tuollainen sohva. :D Se oli oikein mukava.)

Photobucket

Asko Lampukka tuli nykyään joka päivä Rosemarian kutsumana kylään. "Asko, minä pyydän, että et aina vain pelaisi biljardia", Jaana aneli kädet ristissä, "Pelaisit joskus kanssani MySimsiä!"

Photobucket

Thyme oli toisinaan töiden jälkeen niin väsynyt, että jäi nukkumaan alakertaan. Rowan ihmetteli isän kuorsausta. Thyme oli niin tyytyväinen hovimestarin työhön, että uneksi antavansa hänelle hurjasti tippiä.

Photobucket

Nukuttuaan kunnolla Thyme jaksoi peuhata Rowanin kanssa.

Photobucket

Rowan rakasti kurkistusleikkiä.

Photobucket

Rowanin ja Thymen leikkiessä keskenään Jaanan synnytys alkoi.

Photobucket

Tälläkin kertaa Rodriqueseille syntyi poikalapsi.

Photobucket

"Tui tui, pikku Spruce", Thyme tervehti uutta tulokasta, jonka nimettiin siis Spruceksi eli kuuseksi.

Photobucket

Rosemariasta oli mukavaa hoitaa tätäkin vauvelia. Hän oli erittäin lapsirakas.

Photobucket

Hovimestari kantoi kortensa kekoon huolehtimalla Rowanista ja Sprucesta muiden ollessa töissä.

Photobucket

Rowanin lempilelu oli kanikupoli, joka opetti suomalaisittain rumia sanoja.

Photobucket

Kanikupolileikit olivat kuitenkin jo menneen talven lumia, sillä Rowanin oli aika kasvaa. Leo seurasi lapsenlapsensa venähtämistä.

Photobucket

Rowanista kasvoi täysin perus-Rodriques, kuten olettaa saattoi.

Tälläinen vähän lyhyempi osa vaihteeksi. Myös sukupuu on päivitetty ajan tasalle. Kommentointi on sallittua ja toivottua. :)